Moje pytanie związane jest z zaciagnieciem kredyt gotówkowego na kwotę 7000 zł. Niestety mam pewne obawy czy go dostanę, a pilnie potrzebuję, ponieważ ma w pracy jedynie podpisaną umowę na czas określony. Czy ma to znaczenie dla banku? Jakie mam szansę otrzymania kredytu?
Zależy na jak długo masz umowę. 7000 zł to nie jest jakaś kolosalna kwota i wystarczy umowa o pracę na okres 3 lat. W tym czasie bowiem kredyt spłacisz wraz z odsetkami. Myślę, że nie będzie problemu z uzyskaniem takiego kredytu.
Wszystko zależy od tego na jaki okres masz podpisaną umowę i na jaki czas chcesz brać kredyt. Ile w tym czasie zarobisz. Problem może pojawić się kiedy chcesz pożyczyć 7 tyś, a na podstawie umowy bank będzie wiedział, że zarobki masz zagwarantowane na kwotę 5 tyś.
Zasada jest jedna banki są wstanie udzielić ci kredytu ale pod warunkiem że na czas na jaki masz zawarta umowę
Przykład masz umowę na 12 miesięcy jeszcze to maksymalny okres kredytowania do 12 miesięcy chyba ze przedstawisz stosowne zaświadczenie od pracodawcy że taka umowa ma być przedłużona ze pracodawca ma taki zamiar.
Po drugie jeżeli jest pani na okresie próbnym to marne szanse i jeszcze jeżeli to już nap 2 umowa warto to tez przedstawić kilka banków na pewno sie na to zgodzi tylko na zasadzie że to jest umowa o prace a nie zlecenie
na zleceniu tylko okres zatrudnienia na obecnej umowie może być brany na określenie czasu kredytowania.
Pisze to z doświadczenia a banków nie chce wymieniać pozdrawiam
Ta strona używa plików cookies, aby pomóc personalizować i dopasować treści do Twoich potrzeb. Cookies pozwalają też pozostać zalogowanym, jeśli zdecydujesz się zarejestrować.
Kontynuując przeglądanie tej strony wyrażasz zgodę na używanie tych plików.