Czy otrzymam kredyt dzialalnosc istniejaca 3 miesiace,bez dochodu?

• Autor wątku Autor wątku itko
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
I

itko

Guest
Dzień Dobry,mam takie pytanie,działalność 3 miesiące,bez dochodu,kredyt 55tys,przydałaby mi się konsolidacja,umowa o pracę na pół etatu,czy jest gdzieś jakieś wyjście aby Jakiś Bank udzielił takiego kredytu,o ratach poniżej 1500zł..

Lepiej będzie pobrać kredyt indywidualny, gdyż można udokumentować dochód pochodzący z umowy o pracę. Niestety brak dochodu = brak kredytu. Oprócz tego czas prowadzenia działalności może być również za krótki.
Pozdrawiam,
Krzysztof Nowakowski
k.nowakowski@donarium.pl

W banku raczej chyba nie. Ale myślę że na pewno ktoś udzieli Ci pożyczki prywatnej. Takich teraz jest bardzo dużo a ze wzgledu na wysoką konkurencję mają one stosunkowo niskie oprocentowanie. Myślę że taką pożyczkę lepiej wziąc niz w banku.

Witam

I jak tam? Udało się Panu ów kredyt uzyskać? Gdzie Pan go nabył w banku czy też w instytucji pozabankowej? Pozdrawiam

W instytucjach pozabankowych, które pośredniczą w załatwianiu kredytów jak najbardziej możesz spróbować i nie powiem, że na pewno dostaniesz te pieniądze, których oczekujesz, ale z pewnością masz bardzo duże szanse na powodzenie.

Żaden bank nie udzieli w takiej sytuacji kredytu na firmę jeśli nie ma udokumentowanego dochodu. Istnieje obawa, iż kredyt nie będzie spłacany. Miejscem, gdzie można dostać kredyt w takiej sytuacji są instytucje pozabankowe lub też osoby prywatne.

Powrót