Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo. Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z alternatywnej przeglądarki.
co będzie mi potrzebne aby obliczyć samodzilenie zdolność kredytową?
Czy wystarczy dobrze wpisać dochody i wydatki?
czy jest jakiś wzór na obliczenie zdolności kredytowej?
Najlepszym rozwiązaniem jest skorzystanie z kalkulatora. odpowiadasz na wszystkie pytania, jakie podaje kalkulator a na końcu otrzymasz wynik Twojej zdolności kredytowej. To bardzo łatwy sposób.
Dokładnie tak. Bardzo dobrym pomysłem jest skorzystanie z kalkulatora kredytowego, ale najlepszym rozwiązaniem tak naprawdę jest określenie tej zdolności w poszczególnych bankach, gdyż wówczas będziemy wiedzieli o wiele więcej.
Boczek , chciał obliczyć zdolność kredytową a wy piszecie o kalkulatorach kredytowych . Za ich pomocą możemy obliczyć wysokość raty a nie dowiemy się o jaką kwotę pożyczki bankowe możemy się ubiegać.
Rozumiem, że chodzi o jakąś poglądową wiedzę, gdyż aby mieć stuprocentową pewność własnej zdolności kredytowej, najlepszym sposobem jest udanie się do banku.
Dla samej zdolności wystarczy porównać dochody z wydatkami, aczkolwiek dla pewności uzyskania kredytu trzeba złożyć wniosek w banku i jest to najlepsze wyjście.
Spróbuj policzyć sobie zdolność różnymi kalkulatorami dostępnymi na internecie. Ja ze swej strony mogę polecić kalkulator zdolności kredytowej na stronie Kred.pl.
To jest tak, że dla obliczenia zdolności wystarczy zsumować dochody i odjąć wydatki, aczkolwiek trzeba wziąć pod uwagę, że chcąc wiedzieć wszystko na pewno, po prostu najlepszym wyjściem będzie obliczenie swojej zdolności w konkretnym banku.
Ta strona używa plików cookies, aby pomóc personalizować i dopasować treści do Twoich potrzeb. Cookies pozwalają też pozostać zalogowanym, jeśli zdecydujesz się zarejestrować.
Kontynuując przeglądanie tej strony wyrażasz zgodę na używanie tych plików.