Jak sprawdzić czy dostanę kredyt?

Gazda123

Member
Chciałam podjąć stosunkowo niewielki kredyt bowiem na kwotę około 3 - 4 tysięcy złotych. Jednakże mam problem albowiem jestem zatrudniona jedynie na umowę zlecenie, w której zarobki miesięcznie nie przekraczają 1000 zł.

Czy dostanę jakikolwiek kredyt a jak ta to w jakim banku i na jakich warunkach??

Ze zleceniami zawsze jest problem, w bankach możesz mieć ciężko, tak mały kredyt może lepiej w poza bankowych?

Taki kredyt można uzyskać w niektórych bankach, ale niewielu, dlatego trzeba zapytać we wszystkich możliwych. Zapytaj na kredyty gotówkowe forum.
Jeśli nie, proponowałbym jakieś inne instytucje, których jest bardzo dużo na naszym rynku. W którejś z nich z pewnością się uda.

Rodzina i znajomi. W tej sytuacji to chyba najpewniejsze źródło pożyczki. W instytucjach będzie trudno, aczkolwiek nie jest powiedziane, że jest to niemożliwe. Próbuj, a być może się uda. Kto nie próbuje, na pewno nie będzie miał.

Zasadniczo proszę zapytać w Polbanku. Przy takich dochodach, jeśli są stałe wpływy na konto, możliwe jest uzyskanie niewielkiej pożyczki. Jednocześnie również spróbowałbym w banku, w którym założone jest konto osobiste.

W twojej sytuacji bankiem, w którym dostaniesz taki kredyt lub przynajmniej masz szansę, jest ten, w którym posiadasz konto, a więc dokonywane są regularne, widoczne dla banku wpływy. Jeśli nie, to są instytucje pozabankowe, ale koszt takiej pożyczki jest znacznie większy niż w banku.

Przy takiej kwocie zarobków masz pewne szanse, ale w niewielu bankach, dlatego też powinnaś skupić się nie tylko na bankach, jako miejscach, gdzie dostaniesz kredyt. Jednocześnie poszukaj także w instytucjach pozabankowych.

Witam,
Nie ma potrzeby "wciągania" w kredyt hipoteczny rodziców. Poszukaj takiej nieruchomości, żeby jej cena nie była za wysoka. Mniejszy kredyt, mniejsze mieszkanie. Pomyśl w ten sposób za 2-3 lata mozesz sprzedać nawet nieruchomość hipoteczną (bank wystawi Ci promesę zezwalającą na sprzedaż), a wtedy kupisz coś większego.
W razie pytań jestem do dyspozycji.

Żeby mieć pewność tego czy się dostanie kredyt, czy też nie, to należy udać się do banku albo też do kilku banków i zapytanie się o swoje możliwości.

Powrót