Może ktoś mi podpowiedzieć, jakie mamy szanse na kredyt hipoteczny?
Sprawa wygląda następująco:
Wysokość kredytu - ok. 300 tys.
Rodzaj kredytu: hipoteczny - mieszkaniowy
Lokalizacja nieruchomości (np. województwo lub miasto): opolskie
Waluta kredytu - PLN
Pożądana długość okresu kredytowania 30 lat (chyba, że da się dłużej)
Łączna liczba osób w gospodarstwie domowym: 2 (bez ślubu)
Dochód na osobę: 2400zł + dodatek mieszkaniowy;
Źródło uzyskiwania dochodów: ja służba kontraktowa w wojsku, dziewczyna urzędnik w urzędzie miasta – na czas nieokreślony
Od kiedy pracujemy u obecnego pracodawcy: 6 lata i 6 lata
Okres trwania: ja dwa lata; dziewczyna nieokreślony
Wiek kredytobiorcy / kredytobiorców - 28 lat
Aktualne obciążenia kredytowe – i tu jest problem. Na chwile obecną posiadam ja do spłaty ok 45tys a dziewczyna 7tys.
Historia w BIK - kredyty były i są spłacane terminowo
Stan Cywilny - panna/kawaler
Sprawa wygląda następująco. Chcielibyśmy dokonać zakupu mieszkania, ale sprawa jest na tyle skomplikowana, że na nas ciążą dość duże zobowiązania. Interesuje mnie czy po tych zmianach, co weszły odnośnie kredytów istnieje coś takiego jak konsolidacja obecnego zadłużenia z kredytem hipotecznym czy jednak trzeba czekać do spłaty zobowiązań? Nie mamy żadnych opóźnień w spłatach, wcześniej było dużo rat, wszystko płacone terminowo. W razie, czego gdzie ogóle zwrócić się o pomoc. Nie wiem. Jakoś firmom zajmującym się kredytami nie ufam. Może to błąd?
Ogólnie kwota 300 tys. jest kwotą razem z tym zobowiązaniem. Co do mieszkań orientowałem się na rynku są w granicach 180-220tys. nie podałem dokładnie, o jakie mieszkanie chodzi gdyż pytam się orientacyjnie czy coś można z tym działać? Dziękuje bardzo za poradę. Pozdrawiam!
Sprawa wygląda następująco:
Wysokość kredytu - ok. 300 tys.
Rodzaj kredytu: hipoteczny - mieszkaniowy
Lokalizacja nieruchomości (np. województwo lub miasto): opolskie
Waluta kredytu - PLN
Pożądana długość okresu kredytowania 30 lat (chyba, że da się dłużej)
Łączna liczba osób w gospodarstwie domowym: 2 (bez ślubu)
Dochód na osobę: 2400zł + dodatek mieszkaniowy;
Źródło uzyskiwania dochodów: ja służba kontraktowa w wojsku, dziewczyna urzędnik w urzędzie miasta – na czas nieokreślony
Od kiedy pracujemy u obecnego pracodawcy: 6 lata i 6 lata
Okres trwania: ja dwa lata; dziewczyna nieokreślony
Wiek kredytobiorcy / kredytobiorców - 28 lat
Aktualne obciążenia kredytowe – i tu jest problem. Na chwile obecną posiadam ja do spłaty ok 45tys a dziewczyna 7tys.
Historia w BIK - kredyty były i są spłacane terminowo
Stan Cywilny - panna/kawaler
Sprawa wygląda następująco. Chcielibyśmy dokonać zakupu mieszkania, ale sprawa jest na tyle skomplikowana, że na nas ciążą dość duże zobowiązania. Interesuje mnie czy po tych zmianach, co weszły odnośnie kredytów istnieje coś takiego jak konsolidacja obecnego zadłużenia z kredytem hipotecznym czy jednak trzeba czekać do spłaty zobowiązań? Nie mamy żadnych opóźnień w spłatach, wcześniej było dużo rat, wszystko płacone terminowo. W razie, czego gdzie ogóle zwrócić się o pomoc. Nie wiem. Jakoś firmom zajmującym się kredytami nie ufam. Może to błąd?
Ogólnie kwota 300 tys. jest kwotą razem z tym zobowiązaniem. Co do mieszkań orientowałem się na rynku są w granicach 180-220tys. nie podałem dokładnie, o jakie mieszkanie chodzi gdyż pytam się orientacyjnie czy coś można z tym działać? Dziękuje bardzo za poradę. Pozdrawiam!