kredyt hipoteczny

Wrona588

New Member
Witam. Trzy lata temu miałem poślizg ze spłata karty kredytowej (trzy miesiące) Oczywiście została spłacona. Wczoraj dostałem kredyt w ing na 55tyś zł z średnim ryzykiem dla banku ponieważ wnioskowałem o 8 lat spłaty a oferta banku była na 5 letnią spłatę kredytu gotówkowego. I teraz pytanie czy jest możliwy kredyt hipoteczny na mieszkanie?
zarabiam 5800 zł netto
rata za kredyt 1220zł
wiek 25lat
umowa na czas nieokreślony
mieszkanie 170tyś zł (2 letnie)
jestem kawalerem
Mam syna

Przyjmując kwotę kredytu 135tys zdolność wychodzi nawet przy okresie 15 lat (oczywiście wliczając obecny kredyt)

Jeżeli chodzi o ten poślizg w spłacie przy karcie kredytowej jest zasadnicze pytanie ile on wynosił.

Nie pamiętam ile dokładnie lecz informacje o 3 miesięcznym poślizgu dostałem od pana w ing który wnioskował o kredyt gotówkowy

polecam udać się do doradcy kredytowego. ciężko cokolwiek przez internet załatwić, a nawet jeśli nie do końca ja bym ufała. na żywo możesz wszystko obejrzeć jak zostało wyliczone itd. doradca pomoże wytłumaczy to co nie jasne i spr. znaleźć najtańszy (dla Ciebie). ja korzystałam z usług Finatio w Kielcach. Są najlepszy w tym regionie i faktycznie kredyt hipoteczny jaki uzyskałam był dość korzystny i nie sprawia mi obecnie większych problemów.

Czy posiada Pan wkład własny przynajmniej na poziomie 5-10%? Najlepiej gdyby odczekał Pan te 3 miesiące-tzn. 3 raty nowego kredytu na 55k i spróbował starać się o kredyt na mieszkanie w ING-mają dobrą ofertę kredytu hipotecznego, a 2 miesiące temu była promocja bez prowizji za udzielenie kredytu więc niedługo mogą wyjść z kolejną podobną inicjatywą lub w Deutsche Banku. Naszym zdaniem te dwa banki są przodujące w ofercie kredytów hipotecznych, choć co prawda Deutsche Bank ma "udziwniony" cross seling. Jeżeli chodzi o sytuację w BIKU oraz poślizgu, o którym Pan mówił to nie ma większego znaczenia skoro udzielono Panu kredytu, natomiast jeżeli chodzi o zdolność finansową to też jest ok.

Powrót