Ktory bank zaliczy diety do dochodu przy obliczaniu zdolnosci?

• Autor wątku Autor wątku ten
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

ten

Guest
Chciałbym zaciągnąc kredyt hipoteczny niestety oprócz dochodu dostaje także diety, który bank zaliczy jak najwiekszy % z tych diet?

Witam,

Ok.Mam bank,który zaliczy 80% diet w dodatku w walucie
.Jakby się Pan zdecydował zapraszam do kontaktu.

Pozdrawiam

Doradca

OK dzieki ,przekaże równiez info mojemu koledze z pracy który tez szuka kredyt na przyszły rok na budowę domu

A przez ciekawosć czy w tym banku podaje sie wynagrodzenie + diety czy trzeba kombinowac łacznie:)

§ 24
Wyznaczenie dochodu brutto uzyskiwanego z tytułu umowy o pracę

5. Bank przyjmuje 80% średniomiesięcznego dochodu z diet z ostatnich 12 miesięcy wypłacanych kierowcom międzynarodowym , pod warunkiem ich uzyskiwania oraz wpływu na rachunek bankowy Kredytobiorcy przez min 12 miesięcy.

Pozdrawiam

No tylko że my na konto nie dostajemy:) tylko w kasie KW podpisujemy i diety wypłacane w euro.a diety na konto to jak w getinbanku

Witam,
Prosze o informacje odnosnie dochodow meza.Kierowcy z reguly sa zarejestrowani na najnizsza krajowa a reszta do diety.
Pytanie-czy na zaswiadczeniu o dochodach pracodawca wpisze dochody razem bez podzialu na diety i wynagrodzenie stale?
Czy diety sa wplacane na konto bankowe?
W jakim banku macie Panstwo rachunki?

mój mąż ma najniższy krajową i tylko takie zaświadczenie pracodawca da
konta osobiste mamy w spółdzielczym . a diety ma wypłacane część na konto i część do ręki

Jeśli jest to stały dochód, a kredyt obejmuje cały okres wypłacania diety, to każdy bank powinien zaliczyć takie diety. Jeśli natomiast dieta nie pokrywa całego okresu kredytowania, to bank raczej nie wliczy jej jako dochodu.

Moje pytanie jest czy te diety wpływały na konto? Jeśli tak, to na pewno bank, w którym jest to konto je będzie honorował i w tym banku będzie najlepszy kredyt z możliwych. Oczywiście polecam popytać także w innych bankach.

Powrót