Ogromne zadłużenie

Sutrub

New Member
Witam!!!
Moja rodzina ma ten problem, że popadła w spirale zadłużenia. Wszystko zaczęło się wraz z postawieniem domu, sprzedaż działki nie wystarczyła na pokrycie całej inwestycji i było trzeba wziąć kredyt, wpierw hipoteczny. Potem zbiegiem czasu dwa mniejsze. Głupota i zbytnia wiara we własne siły w przeciągu 4lat pchnęły rodzinę na skraj urwiska.

Obecnie na bieżąco dajemy radę tylko z kredytem hipotecznym, reszta to wypowiedziane karty kredytowe (6.3k, 2.5k na mamę i 3k na ojczyma), kredyty (33k na mamę - komornik, na razie bez żadnych kroków prawnych) i 23k na ojczyma, jedyna jeszcze nie wypowiedziana, z dwutygodniowym poślizgiem w spłacie (w niedługim czasie do uregulowania).

Sytuacja ekonomiczna rodziny wygląda następująco: ja i mama umowy zlecenie, ona z 1.7k z umową do końca roku, ja z 1.5k do września. Sumy netto. Brat i ojczym pracują na czarno... Co można z tym poradzić?
Przydałaby się pożyczka oddłużeniowa na kwotę 70, 80k, ktoś jej udzieli?

Z góry dzięki za pomoc!

Niestety trudno tutaj znaleźć odpowidnie rozwiązanie. Może kredyt u inwestora pruwatnego, mógłby wam pomóc? Czy rozwarzałeś tą propozycję??

Najlepszym wyjściem jest rozmowa z wierzycielami i zapytanie o możliwości spłaty w inny sposób czyli restrukturyzację tych kredytów.

Zdecydowanie rozmowa z wierzycielami i ustalenie nowych warunków spłat. Problemem sa niestabilne dochody. Myślę, że trzeba poszukać żyranta lub żyrantów w rodzinie, u przyjaciół aby byli gwarantem spłat. Wasze zarobki nie gwarantują tego. Należy przedstawić rozwiązanie stabilnie finansowo to banki pójdą na ugodę.
najlepiej nie unikac kontaktu z wierzycielami tylko samemu wyjść z ofertą oddłużeniową - ale realną i bezpieczną dla banku.

Polecam kontakt z firmą oddłużeniową - w takim wypadku może to być najlepsze wyjście, opłata jest niewielka a efekty mogą być zaskakujące. Sama zajmuje się oddłużeniami, mogę pomóc 53 75 16 028

Niech każdy, którego ściga firma windykacyjna lub lichwiarska firma pożyczkowa, wyśle anonimowo do tej instytucji list zwykły, a w nim swoje obesrane i zaszczane gacie oraz pismo o następujacej treści:
“Szanowna firmo widykacyjna (firmo pożyczkowa), dziękuje Ci za bardzo skuteczną windykację mojego długu, tak skuteczną, że nie zostały mi nawet skarpetki, zostałem w samych gaciach, ale nawet te gacie przesyłam na poczet spłaty długu, przepraszam, że nie wyprane, ale obecnie nie stać mnie na wodę i mydło, gdyż jestem bezdomny.” chodzi o to, żeby wszyscy masowo zaczęli wysyłać takie listy do tych firm, żeby musiały zająć się utylizacją odpadów, a nie windykacją.

Podejrzewamy, że pewnie już masa komorników i windykatorów za Państwem gania.
Jeśli nadal potrzebują Państwo pomocy zapraszamy do kontaktu.

Witam,

w 2021 roku weszło w życie prawo upadłościowe, dzięki któremu można pozbyć się całego zadłużenia, które wygasa z mocy prawa.

Pozdrawiam,
Aleksandra Urzędowska

bardzo rzetelna firma. Też miał mnóstwo długów przez co coraz bardziej się zadłużał. Można by u nich spróbować :)

Powrót