Pożyczka na Wakacje...czy to dobre rozwiazanie?

Renata42

New Member
Każdy z nas z niecierpliwością czeka na wakacje, które dają nam możliwość oderwania się od męczącej codzienności. Chcemy spędzić ten czas z naszymi bliskimi – rodziną lub przyjaciółmi, odpocząć od pracy, zgiełku miasta, nie myśleć o szarej rzeczywistości, odstresować się. Marzymy o podróżach do ciekawych miejsc w Polsce i za granicą, chcemy zwiedzać.

Ale czy warto pozyczac na wakacje?

Znalazlam kilka ciekawych ofert.

Nie wydaje mi się, żeby wzięcie pożyczki chwilówki było dobrym rozwiązaniem. W końcu możemy liczyć na niewielką kwotę, która spokojnie moglibyśmy sobie odłożyć przez cały rok. I za kilkaset złotych daleko nie pojedziemy. Przy większych kwotach natomiast, taka prywatna pożyczka nie jest opłacalna ze względu na wysokie koszty spłaty. Zastanówmy się co jest ważniejsze - spokojne wakacje spędzone z najbliższymi nawet na własnym podwórku obok domu lub też na działce, może wypad np. pod namioty czy też ekskluzywny urlop w drogim hotelu a potem stres i problemy ze spłatą kredytu?

Możemy nazywać to typową pożyczką na wakacje, a możemy po prostu wziąć kredyt gotówkowy i przeznaczyć go na wakacje. Ważne jest to, aby znaleźć taki bank, w którym taki kredyt wakacyjny będzie najtańszy.

To nie jest dobre rozwiązanie. Nie rozumiem dlaczego ludzie biorą kredyty/pożyczki na wakacje czy na święta..

Tez w ubieglym roku bralam pozyczke na wyjazd. Bez przeszkod udzielilo mi jej centrum pozyczkowe http://pozyczka24.info.pl

hmmm zadłużać się na wakacje?? i to w firmach pozabankowych??uu uu
nawet jak bank nie chce pożyczyć to lepiej załatwić sobie prace dorywcza w 1 miesiącu a odłożone pieniądze wykorzystać na wakacje w 2 miesiącu
Albo też odkładając przez kilka miesiacy
Pakować się w drogie pożyczki na wakacje nie wiem czy warto lepiej jak możesz idź do banku

Ja pozyczke na wyjazd bralam w http://pozyczka24.info.pl. Nie patrza oni ani na historie kredytowa ani na sytuacje finansowa.

Powrót