Proba wziecia kredytu hipotecznego razem

• Autor wątku Autor wątku isztan
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
I

isztan

Guest
Witam, mam jeszcze jedno proste pytanie dwa banki (millenium i multi) odpowiedziały nam pozytywnie na próbę wzięcia kredytu razem przy czym tylko jedna osoba będzie właścicielem mieszkania (chcą odpowiedni aneks do umowy przedwstępnej, a rozwiązuje nam to problem z książeczka mieszkaniową), zaś nasz doradca z DB powiedział że nie ma szansy, że przed wypłatą kredytu właścicielami musimy być razem, bo inaczej nie wypłacą? czy to prawda?

Już nie mam czasu i energii. Przynajmniej w tej chwili.

Mam podobne warunki w DB i Nordea. ok.950zł
Polbank zaszalał w tej promocji, że aż się boję. Rata poniżej 900zł i zero prowizji.. ale nie wiem, czy mimo to się skuszę.. Mam tę decyzję przez pośrednika i brakuje mi kontaktu z samym bankiem. W DB i Nordea wiem z kim gadać i są szanse na jakieś minimalne negocjacje. W Polbanku niepewność.. tak to czuję. JAkie jest Twoje zdanie o Polbanku?

Tymczasem dziękuję za propozycje,

Jakby co, to się odezwę.. chociaż widzę, że znaczących różnic już nie osiągnę

Pozdrawiam świątecznie,

Mam podobne warunki w DB i Nordea. ok.950zł

Warunki podobne, ale prowizję musisz zapłacić z własnej kasy. Moja propozycja z ratą 941 zł zawiera już prowizję (fakt niemałą) w sobie - nie płacisz jej "gotówkowo".

Jaką propozycję marżową dostałeś w Polbanku?
Wnioskuję, że prowizja za udzielenie 0%

Pozdrawiam

Ja jestem zdziwiona że w ogóle by taka opcja miała przejść, kredyt na dwie osoby a mieszkanie tylko na jedną, raczej nie spotykana sytuacja.

Banki robią różne rzeczy dla klienta. Jedne mają takie wymagania, inne mają całkowicie odmienne. Być może właśnie DB tak sobie ustalił i w zasadzie tak może zrobić. Można jednak spróbować w tych bankach, które nie robią problemów.

Powrót