Chcę pożyczyć 10 000 zł- jaką muszę mieć zdolność?

• Autor wątku Autor wątku p.k
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

p.k

New Member
witam

Chcę pożyczyć 10 000 zł. Jednakże nie wiem jaką muszę mieć zdolność kredytową. Czy może mi ktoś pomóc?

Zdolność zależy od twoich dochodów i obsługiwanych zobowiązań. Taka sama kwota dochodu daje różne kwoty dostępnego kredytu, w zależności od banku w którym się wnioskuje. Podstawowa zasada im lepszą sytuację dochodową pokażesz bankowi tym lepsze będą warunki kredytu. Przy takiej kwocie powinno wystarczyć zatrudnienie na czas kredytowania i minimalne wynagrodzenie, oczywiście biorę pod uwagę bank nie firmę udzielającą pożyczek bo te rządzą się swoimi prawami.

Możesz łatwo samodzielnie obliczyć swoją zdolność kredytową. Wejdź na stronę banku w którym zamierzasz wziąć pożyczkę i wpisz odpowiednie dane w kalkulator. Po kilku chwilach pokaże Ci się twoja zdolność kredytowa. Sam się przekonasz czy masz szansę na taki kredty.

Nie ma ogólnego wzoru na obliczenie zdolności kredytowej. Ale szacunkowo wygląda to tak : zarobki - koszty utrzymania - wszystkie raty innych kredytów > rata

Na chwilę obecną jest wiele produktów gdzie można w szybki sposób sprawdzić zdolność kredytową. Pytanie jaka jest ich skuteczność i warunki przyznanego kredytu.
Najłatwiej zasięgać opinii fachowców.

trzeba aż ZŁOŻYĆ WNIOSEK i narobić sobie zapytań żeby policzyć zdolność???
nie trzeba składać wniosku, aby sprawdzić zdolność kredytową, jest to najgorsze możliwe wyjście, ponieważ każde złożene wniosku wiąże się ze sprawdzeniem biku, a co za tym idzie obniżeniem punktacji,
Proszę o kontakt,
telefonicznie po zadaniu kilku pytań udziele Panu informacji na temat Pana zdolności,

House of Money
500 087 950

Powrót