Czy ilość osób w gospodarstwie domowym wpływa na zdolność kredytową?

marcin55

Member
witam

mam zamiar podjąć kredyt gotówkowy na kwotę 10 000 zł. Spełniam większość warunków kredytowania. Jedno mnie tylko zastanawia czy banki biorą pod uwagę ilość osób w gospodarstwie domowym? Czy to nie ma znacznia?

Jeśli w dalszym ciągu jest Pan zainteresowany wzięciem kredytu, bardzo proszę o kontakt pod numerem 533 330 904. Jestem doradcą bankowym, współpracuję z 11 bankami i na pewno uda się dobrać odpowiedni do Pana oczekiwań kredyt. Pozdrawiam serdecznie, Katarzyna Chodorowska

witam

mam zamiar podjąć kredyt gotówkowy na kwotę 10 000 zł. Spełniam większość warunków kredytowania. Jedno mnie tylko zastanawia czy banki biorą pod uwagę ilość osób w gospodarstwie domowym? Czy to nie ma znacznia?

Jak najbardziej biorą to pod uwagę, ale nie tylko to ale również twoje wykształcenie, ile masz lat i wiele innych rzeczy ma znaczenie przy braniu kredytu. Natomiast są inne banki które aż tak nie patrzą na to ile osób jest wspólnym gospodarstwie domowym.

Z poważaniem
Grzegorz Klimczak
Doradca Finansowy
Kontakt w Profilu .

w każdym banku wygląda to inaczej w jednym prześwietlą Cie na wylot w innym nie będą pytali o nic.

W każdym banku klient będzie prześwietlony po uszy, tylko wszystko zależy od tego jaki kredyt klient bierze i jaką kwotę tego kredytu potrzebuje.

Z poważaniem

Grzegorz Klimczak

Doradca Finansowy

Kontakt w Profilu.

Zasadniczo tak i to nawet jak dzieci masz pełnoletnie ponieważ i tak dokładają ci koszty do utrzymania domu . Można na przykład nie wykazywać osób które sa zameldowane ale nie mieszkają u nas bo wtedy realnie nie zwiększają nam wydatków nap za energie itd.To ma kluczowy wpływ na twoja zdolność i płynność finansową ponieważ osoba która jest jedna w gospodarstwie domowym nie ma takich opłat ani kosztów jak 3 czy 5 osobowa rodzina .
Również znaczenie ma ile jest osób małoletnich itd.
Jeżeli możesz wykazać że twoi członkowie rodzinny tez dokładają się do utrzymania nap żona i jej dochody wtedy realnie zwiększamy nasza zdolność kredytowa
na zdolność kredytową wpływa również posiadanie auta czy też innych zobowiązań i ich ilość nawet zakupy na raty czy karata kredytowa

Zasadniczo tak i to nawet jak dzieci masz pełnoletnie ponieważ i tak dokładają ci koszty do utrzymania domu . Można na przykład nie wykazywać osób które sa zameldowane ale nie mieszkają u nas bo wtedy realnie nie zwiększają nam wydatków nap za energie itd.To ma kluczowy wpływ na twoja zdolność i płynność finansową ponieważ osoba która jest jedna w gospodarstwie domowym nie ma takich opłat ani kosztów jak 3 czy 5 osobowa rodzina .
Również znaczenie ma ile jest osób małoletnich itd.
Jeżeli możesz wykazać że twoi członkowie rodzinny tez dokładają się do utrzymania nap żona i jej dochody wtedy realnie zwiększamy nasza zdolność kredytowa
na zdolność kredytową wpływa również posiadanie auta czy też innych zobowiązań i ich ilość nawet zakupy na raty czy karata kredytowa

Co ty piszesz, jeśli osoby są pełnoletnie, to nie wykazuje się ich w utrzymaniu a tym samym klient nie ponosi kosztów z tego tytułu. Chyba że rodzice utrzymują 40 latka całe życie to tym samym zdolności kredytowej nie będzie. Natomiast weż przeczytaj co napisałeś i napisz to mądrze lub jakoś po składaj te zdania do kupy, bo powstał z tego misz masz.

Z poważaniem

Grzegorz Klimczak

Doradca Finansowy.

Kontakt w Profilu

Powrót