Jak długo musi istnieć firma by dostać kredyt

Firma musi działać co najmniej 6 miesięcy, jednakze to nie wszystko, ponieważ musi cechować się dobrą płynnoscią finansową. Na tej podstawie przyznawane są kredyty dla firm.

Jeśli w dalszym ciągu jest Pan zainteresowany kredytem firmowym, bardzo proszę o kontakt pod numerem 533 330 904. Jestem doradcą bankowym, współpracuję z 11 bankami i na pewno uda się dobrać odpowiedni do Pana oczekiwań kredyt. Pozdrawiam serdecznie, Katarzyna Chodorowska

iwoca to nowa w Polsce oferta (z Wielkiej Brytanii) - wystarczą tylko 2-3 miesiące jeśli jest konkretny potencjał i sprzedaż na Allegro lub w internecie. Nawet młode firmy i przedsiębiorcy moga się ubiegać o kapitał obrotowy na rozwój od iwoca. Pomogliśmy tysiącom rozwinąć działalność - uzyskać można od 500 do 50 000 zł do 3 miesięcy. Decyzja w kilka godzin, aplikacja ONLINE - bez biznes planu i zbędnej "papierologii".

Ja brałem kredyt z Idea Banku w opcją wnioskowania przez Internet i prosili mnie o historię rachunków z ostatnich 6 miesięcy, ale tak poza tym to nie musiałem dostarczać żadnych zaświadczeń z ZUS i US. Ogólnie cały proces trwał kilka dni i wszystko drogą online załatwiane, więc szybko i sprawie.

Piotr20 jeżeli nie masz odpowiednich informacji to nie pisz i nie wprowadzaj ludzi w błąd. Możesz wziąć kredyt na przyzwoitych warunkach w banku Credit Agricole od 3 miesięcy prowadzenia działalności gospodarczej. Wystarczy dobra KPiR za 3 miesiące wydruk c ceidg oraz ostatnie wpłaty za ZUS i US lub niezalegania. Był taki produkt finansowy/nie wiem czy nadal jest w Idea Banku tzw. startup, kredyt na start.

W Tax Care też wiek firmy nie jest jakimś podstawowym kryterium. Bywało, że ktoś nie dostał kredytu w banku, bo młoda firma, a przez TC jednak się udało.

Księgowość to taka podstawowa dziedzina u nich, ale nie tylko. Mają kredyty, pomagają w zakładaniu działalności. Zobacz sobie u nich na stronie - wcale tego mało nie jest. :)

Też myslałem, że oni jedynie księgowością się zajmują. Ciekawe na jakich warunkach się to odbywa.

Sake, ale konkretnie co masz na myśli? Bo bardzo ogólnikowo pytasz. Jeśli chodzi o samą księgowość, to robią dokładnie to samo co księgowa zatrudniona na etacie. Z tą różnicą, że wszystko odbywa się zdalnie, no i mniej cię to kosztuje, dużo mniej.

Wybacz Sake, po prostu nie załapałam ;) A w kontekście kredytu, to po prostu zajrzyj sobie do nich na stronę. Mają tam dokładnie opisane usługi - księgowość, kredyty, zakładanie działalności... Na pewno znajdziesz to, co Cię interesuije. :)

OK, nie ma problemu. Na stronie byłem i faktycznie mają bogatą ofertę. Nie moge niestety znaleźć nic o kredytach, może źle szukam?

Albo po prostu odezwij się bezpośrednio do Tax Care. Na pewno odpowiedzą na każde pytanie związane zarówno z księgowością, jak i z kredytem. :)

Firma musi już istniej przynajmniej pół roku, nie zalegać z ZUS, US. Kredyt dla firm jest udzielany na fajnym oprocentowaniu i różnymi opcjami.

Powrót