Kredyty w Polsce dla pracujących za granicą

expert1234

New Member
Witam
Jako pracownik banku z długoletnim doświadczeniem oferuję bezpłatną pomoc w uzyskaniu kredytu w Polsce dla osób pracujących zagranicą. Zapraszam

Co "wpisanie do BIK" znaczy dokładnie? Jeśli była egzekucja, windykacja lub widoczne są spóźnienia w BIK przekraczające 90 dni to nie ma szans na kredyt.

Kilka lat temu wzięłam telefon na siebie dla kogoś z rodziny. Rok później zaszłam w ciążę i wyjechałam za granicę. Okazało się, że owa osoba nie płaciła abonamentu. Na mój polski adres przychodziły zawiadomienia i wezwania do zapłaty. Jednakże ja ich nie otrzymywałam, ponieważ mnie tam nie było. O sprawie dowiedziałam się w kwietniu tego roku. SKontaktowałam się z firmą windykatorską która mnie wpisała do KRD i obecnie mam wpłaconą pierwszą ratę zadłużenia. (10 rat po 200 zł + 11 rata 113 zł)

Należałoby się skontaktować z tą firmą z pytaniem czy jest możliwość wykreślenia wpisu w związku z ugodą i rozłożeniem zadłużenia na raty. Jeśli się zgodzą to po kilku dniach od złożenia przez nich wniosku o wykreślenie wpis w KRD znika. I można działać z ewentualnym kredytem. Jeśli się nie zgodzą w grę wchodzi tylko wcześniejsza całkowita spłata zadłużenia i wtedy wykreślenie wpisu...

Jeśli ktoś z Was pracuje w Norwegii i rozważacie kredyt to moim zdaniem lepiej tam niż u nas. Zazwyczaj norweskie banki wymagają, żeby 3 lata tam minimum pracować i odprowadzać składki. Zobaczcie sobie przez Motty, można online lub telefonicznie uzyskać pomoc i oferty kredytowe.

Powrót