Szukam pomocy jak wyjść z długów

Marta1989

New Member
Witajcie

Jestem nowa na tym forum i szukam pomocy jak i rad jak powoli mogę wyjść na prostą pozbywając się długu

Jestem samotną matką , wychowującą niepełnosprawną córkę i syna który choruje na stmę

Moje zadłużenia to:

Santander bank kwotado spłaty 42520 rata 725 zł ( skonsolidowane 3 kredyty w wys. ok 16 tys)
Getinbank kwota do spłaty 17492 rata 380 zł
Millenium bank kwota do spłaty 5406 rata 150 zł
Ferratum bank kwota 5020 rata 358 zł
Takto Finanse 6970 rata 378 zł
Supergrosz 3736 zł rata 178 zł
Wonga 2597 zł rata 371 zł
Provident 1788 rata 255 zł
Zaplo 8871 zł rata 385 zł

Chwilówki
extraportfel 5658,63 termin spłaty do 15 kwietnia , jest na etapie windykacji
vivus 5814 zł termin spłaty 1 Maja
kredito24 3848,63 termin spłaty do 27 kwietnia
freezl 2821.9 zł do 1 Maja
credit 2500 termin spłaty był do 11 kwietnia , jest na etapie windykacji.

Moje dochody to kwota ok 3900 ale są to świadczenia socjalne i alimenty

Była bym w stanie przeznaczyć w miesiącu na spłatę wszystkich tych zobowiązań ok 2 tys

Witajcie

Jestem nowa na tym forum i szukam pomocy jak i rad jak powoli mogę wyjść na prostą pozbywając się długu

Jestem samotną matką , wychowującą niepełnosprawną córkę i syna który choruje na stmę

Moje zadłużenia to:

Santander bank kwotado spłaty 42520 rata 725 zł ( skonsolidowane 3 kredyty w wys. ok 16 tys)
Getinbank kwota do spłaty 17492 rata 380 zł
Millenium bank kwota do spłaty 5406 rata 150 zł
Ferratum bank kwota 5020 rata 358 zł
Takto Finanse 6970 rata 378 zł
Supergrosz 3736 zł rata 178 zł
Wonga 2597 zł rata 371 zł
Provident 1788 rata 255 zł
Zaplo 8871 zł rata 385 zł

Chwilówki
extraportfel 5658,63 termin spłaty do 15 kwietnia , jest na etapie windykacji
vivus 5814 zł termin spłaty 1 Maja
kredito24 3848,63 termin spłaty do 27 kwietnia
freezl 2821.9 zł do 1 Maja
credit 2500 termin spłaty był do 11 kwietnia , jest na etapie windykacji.

Moje dochody to kwota ok 3900 ale są to świadczenia socjalne i alimenty

Była bym w stanie przeznaczyć w miesiącu na spłatę wszystkich tych zobowiązań ok 2 tys
Witam
Mimo wykazania znacznego dochodu, kwota zobowiązan jest dosc wysoka. Napisz prosze na co byly zaciągane te kredyty i pozyczki oraz co sie wydarzylo, ze przestalas je obslugiwac tzn. Co wplynelo na utrate plynnosci finansowej.
Pozdrawiam
DRest

Pozyczki poszly na splate innych pozyczek , na zycie , leczenie syna.

Poziom finansowy mam caly czas ten sam , chwilowek nie jestem w stanie splacic , w kredytach raty byly regulowane do marca.
Teraz mysle jak to wszystko pogodzic by bylo na raty , zycie i splacenie chwilowek.

Zamiast zaciągac kolejne zobowiązańia na splate istniejących, pomysl o oddluzeniu poprzez ogloszenie upadlosci konsumenckiej, w wyniku ktorej sąd umorzy wszystkie zobowiązania powstale do dnia ogloszenia upadlosci. Zdolnosc upadlosciową posiadasz. czy mialabys dokumenth potwierdzające chorobe dziecka? I jeszdze jedno. Rozumiem, ze pozniej czesc pozyczek zostala przeznaczona na splate juz zaciągnietych. Natomiast na co zostaly wydatkowane te pierwsze?
Pozdrawiam
DRest

Pierwszy kredyt poszedl na prawo jazdy ktore chcialam zrobic by ulatwic sobie dojazdy z corka na rehabilitacje i do lekarzy i rzeczy dla dzieci, splacalam tez bylego partnera za meble i swoja mame , tak mam syna ktorego lecze na astme i corke ktora jest niepelnosprawna , ma autyzm dzieciecy, podejrzenie astmy.
Czy to ze splacalam pozyczki pozyczkami nie podlega przy upadlosci konsumenckiej od razace zaniedbanie ?????

Wniosek należy tak uzasadnić aby nie wynikało z niego wprost, iż utrata płynności powstała w wyniku pętli zadłużenia, to raz. A dwa, względy humanitarne często odgrywają tutaj dużą rolę przy podejmowaniu decyzji przez Sąd. W mojej ocenie, mając dwoje dzieci w tym jedno chore i będąc matką samotnie wychowującą dziecko, masz spore szanse na pozytywne rozpatrzenie. Naprawdę nie wiem jakim trzeba być człowiekiem by tutaj nie uwzględnić względów humanitarnych.

DRest

a mógłbyś mi kogoś polecić z Warszawy kto zajmuję się sprawami oddłużania i upadłości konsumenckiej ,, jest skuteczny i nie bierze za dużo ????

Bo sama tutaj chyba sobie za bardzo nie poradzę

Myślałam jeszcze by napisać do firm w których mam kredyty i pożyczki i poprosić o wydłużenie okresu spłaty i obniżenie rat

Jestem Syndykiem prowadzącym takie postepowania w sądzie warszawskim. Tak wiec moge Ci pomc przygotowac taki wniosek. Jesli natomiast zdecydujesz sie na inną forme oddluzeńia lub negocjacje z wierzycielami to ja niestety z braku czasu nie zajmuje sie takimi sprawami.

DRest

a mógłbyś mi kogoś polecić z Warszawy kto zajmuję się sprawami oddłużania i upadłości konsumenckiej ,, jest skuteczny i nie bierze za dużo ????

Bo sama tutaj chyba sobie za bardzo nie poradzę

Myślałam jeszcze by napisać do firm w których mam kredyty i pożyczki i poprosić o wydłużenie okresu spłaty i obniżenie rat

Jestem Syndykiem prowadzącym takie postepowania w sądzie warszawskim. Tak wiec moge Ci pomc przygotowac taki wniosek. Jesli natomiast zdecydujesz sie na inną forme oddluzeńia lub negocjacje z wierzycielami to ja niestety z braku czasu nie zajmuje sie takimi sprawami.
Kontakt do mnie znajdziesz wchodząc na mój profil.
Pozdrawiam
DRest

Witam,nie wiem jak zaczac opisywac cala sytuacje. Jestem osoba mloda,mam 30 lat i niestety,albo stety na wlasne zyczenie popadlem w dlugi finansowe. Sa to pozyczki pozabankowe i aktualnie kredyt w banku,mniej wiecej cala kwota zadluzenia siega ok 60000zl.Zaczelo sie to od stycznia od problemow prywatnych,przez problemy w pracy ,ktore spowodowaly,ze ja utracilem przez co teraz nie jestem w stanie wyjsc z petli finansowej ktora wpadlem. Zaczalem nowa prace,niestety moje zobowiazania przekraczaja wysokosc mojej pensji,a firmy windykacyjne nie daja mi juz spokoju. Chcialbym wyjsc z tego ale nawet nie wiem od czego zaczac,gdzie sie zglosci. Czy jest ktos kto moglby mi pomoc,osoba prywatna,firma udzielajaca pozyczek dla zadluzonych?Pozdrawiam.

Witam
Pomagamy w ogłoszeniu upadłościupadłość konsumenckiej, Warszawa i okolice, zadzwoń 535 132 294 bezpłatna analiza

Witam. W Pani sytuacji proponuję skontaktować się z kancelarią prawną zajmującą się upadłościami konsumenckimi, od trzech lat również dla osób indywidualnych, których sytuacja rodzinna czy finansowa spowodowała niezawinioną niewypłacalność. Polecam kancelarie, z którą współpracowała moja siostra, jestem pewna, że nic Pani nie straci konsultując swój problem z mecenasem. Załączam tel. kontaktowy 577-555-905.

Droga Marto, aby wyjść z długów trzeba...po prostu zacząć oszczędzać! I nie ma zmiłuj się. Masz co raz większe długi i rozkładasz ręcę szukając pomocy. Weź się za siebie oszczędzaj, nawet na torebkach z marketu lub nie wylewaj wody a potem szukaj kolejnych rozwiązań finansowych. Nie tędy droga!

Żadna upadłość - to termin dla naiwnych. Albo zmieniasz swoje nawyki życiowe i rezygnujesz z przyjemności, oszczędzasz, albo masz co raz większe długi. Trzeba najpierw zmienić swoje myślenie i podejście. Zrobić odpowiedni grunt podstawę.

Powrót